Medicijnen afhalen – De Fundatie Huisartsenpraktijk & Apotheek – Beetsterzwaag

Welkom op de website van De Fundatie Huisartsenpraktijk & Apotheek

 

De Fundatie Huisartsenpraktijk & Apotheek
Kerkepad Oost 18 9244 CE Beetsterzwaag

Medicijnen afhalen

Wanneer kunt u uw medicijnen afhalen?

– Beetsterzwaag, de Fundatie:  de hele dag
– Boornbergum, ’t Bynt            : dinsdag, donderdag en vrijdag tussen 17:00 – 17:30 uur

Medicijnen voorgeschreven door de specialist of tijdens het spreekuur van de huisarts kunt u meestal direct meenemen. Is uw medicijn niet op voorraad, dan kunt u het de volgende middag ophalen.
Herhaalmedicijnen besteld op een werkdag vóór 16:00 uur, kunnen twee werkdagen later opgehaald.

Achtergrondinformatie

Net als bij andere apotheken zit er tijd tussen het bestellen en afhalen van uw medicijnen. De reden hiervoor is het feit dat aan het einde van de middag de bestelling bij de groothandel wordt geplaatst. ’s Nachts wordt deze bestelling bezorgd. In de ochtend worden alle bakken met medicijnen van de groothandel door de apothekersassistente uitgepakt. Uw herhaalmedicatie moet gecontroleerd worden, verpakt en klaargezet. Pas aan het einde van de middag is de gehele nachtleverantie verwerkt en staat uw bestelling klaar. Om te voorkomen dat u ’s ochtends voor niets komt is daarom ons advies om pas na twee dagen uw bestelling op te halen.

De reden dat u soms een ander merk krijgt dan u gewend was, is het feit dat overheid en zorgverzekeraars aandringen op zuinig voorschrijven en afleveren. Dat betekent voor ons dat wij indien mogelijk op stofnaam (merkloos) afleveren. Daarnaast zijn er afgelopen jaren landelijk problemen met geneesmiddelentekorten (klik hier voor meer informatie). De apotheek kan deze tekorten meestal oplossen door medicatie met dezelfde werkzame stof van een ander merk aan te bieden, een therapeutisch alternatief te bedenken of de medicatie te importeren.