Vergoeding medicatie – De Fundatie Huisartsenpraktijk & Apotheek – Beetsterzwaag

Welkom op de website van De Fundatie Huisartsenpraktijk & Apotheek

 

De Fundatie Huisartsenpraktijk & Apotheek
Kerkepad Oost 18 9244 CE Beetsterzwaag

Vergoeding medicatie

Voorbeeld van afbeeldingHet Ministerie van Volksgezondheid bepaalt welke medicatie vanuit het basispakket van de zorgverzekering vergoed wordt. De zorgverzekeraar bepaalt het merk van het geneesmiddel dat u vergoed krijgt, het zogenaamde preferentiebeleid. Overheid en zorgverzekeraar dringen aan op het zuinig voorschrijven en afleveren om de zorg betaalbaar te houden.

Zo heeft de overheid besloten dat vanaf 1 januari 2023 vitamine D, en combinaties met calcium of alendroninezuur niet langer vergoed worden. Dit betekent dat u uw vitamine D zelf moet gaan betalen.

Daarnaast kan het voorkomen dat u vanaf 1 januari 2023 door bovenstaande regelgeving een ander merk van uw medicatie verstrekt krijgt dan u gewend was.

Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar de website van uw zorgverzekering. In onze patiƫntenbrieven preferentiebeleid en vitamine D vindt u een uitgebreide uitleg. Met uw vragen kunt u ook terecht bij de apotheek. Hiernaast is een flyer toegevoegd over het preferentiebeleid. Mocht deze in uw browser niet zichtbaar zijn, dan kunt u de flyer ook via deze link bereiken. Tenslotte is er nog een video met uitleg over vitamine D beschikbaar.

Naast bovenstaande ontwikkelingen zijn er afgelopen jaren landelijk problemen met geneesmiddelentekorten. De apotheek kan deze tekorten meestal oplossen door medicatie met dezelfde werkzame stof van een ander merk aan te bieden, een therapeutisch alternatief te bedenken of de medicatie te importeren.