Vergoeding medicatie – De Fundatie Huisartsenpraktijk & Apotheek – Beetsterzwaag

Welkom op de website van De Fundatie Huisartsenpraktijk & Apotheek

 

De Fundatie Huisartsenpraktijk & Apotheek
Kerkepad Oost 18 9244 CE Beetsterzwaag

Vergoeding medicatie

Het Ministerie van Volksgezondheid bepaalt welke medicatie vanuit het basispakket van de zorgverzekering vergoed wordt. De zorgverzekering bepaalt het merk van het geneesmiddel dat u vergoed krijgt, het zogenaamde preferentiebeleid. Overheid en zorgverzekeraar dringen aan op het zuinig voorschrijven en afleveren, om de zorg betaalbaar te houden.
Zo heeft de overheid besloten dat vanaf 1 januari 2023 vitamine D, en combinaties met calcium of alendroninezuur niet langer vergoed worden. Dit betekent dat u uw vitamine D zelf moet gaan betalen. Daarnaast kan het voorkomen dat u vanaf 1 januari 2023 door bovenstaande regelgeving een ander merk van uw medicatie verstrekt krijgt dan u gewend was.
Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar de website van uw zorgverzekering. Daarnaast hebben wij een patiƫntenbrief-preferentiebeleid en patiƫntenbrief-vitamine D opgesteld. Met uw vragen kunt u ook terecht bij de apotheek.

Daarnaast zijn er afgelopen jaren landelijk problemen met geneesmiddelentekorten (klik hier voor meer informatie). De apotheek kan deze tekorten meestal oplossen door medicatie met dezelfde werkzame stof van een ander merk aan te bieden, een therapeutisch alternatief te bedenken of de medicatie te importeren.