Vergoeding medicatie – De Fundatie Huisartsenpraktijk & Apotheek – Beetsterzwaag

Welkom op de website van De Fundatie Huisartsenpraktijk & Apotheek

 

De Fundatie Huisartsenpraktijk & Apotheek
Kerkepad Oost 18 9244 CE Beetsterzwaag

Vergoeding medicatie

Voorbeeld van afbeeldingHet Ministerie van Volksgezondheid bepaalt welke medicatie vanuit het basispakket van de zorgverzekering vergoed wordt. De zorgverzekeraar bepaalt het merk van het geneesmiddel dat u vergoed krijgt, het zogenaamde preferentiebeleid. Overheid en zorgverzekeraar dringen aan op het zuinig voorschrijven en afleveren om de zorg betaalbaar te houden.

Door bovenstaande regelgeving kan het voorkomen dat bepaalde medicatie die u gebruikt niet langer vergoed wordt. Dit betekent dat u deze medicatie voortaan zelf moet betalen. Daarnaast is het mogelijk dat u een ander merk van uw medicatie verstrekt krijgt dan u gewend was.

Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar de website van uw zorgverzekering. Met uw vragen kunt u ook terecht bij de apotheek. Hiernaast is een flyer toegevoegd over het preferentiebeleid. Mocht deze in uw browser niet zichtbaar zijn, dan kunt u de flyer ook via deze link bereiken.

Naast bovenstaande ontwikkelingen zijn er afgelopen jaren landelijk problemen met geneesmiddelentekorten. De apotheek kan deze tekorten meestal oplossen door medicatie met dezelfde werkzame stof van een ander merk aan te bieden, een therapeutisch alternatief te bedenken of de medicatie te importeren.