Afspraak maken – De Fundatie Huisartsenpraktijk & Apotheek – Beetsterzwaag

Welkom op de website van De Fundatie Huisartsenpraktijk & Apotheek

Ook in deze tijd kunt u met alle klachten of twijfels over uw gezondheid bij ons terecht. Wel vragen wij u om altijd eerst te bellen. Kom niet zonder afspraak naar de praktijk.

Corona heeft ons genoodzaakt tot het nemen van enkele maatregelen.
Lees meer..

De Fundatie Huisartsenpraktijk & Apotheek
Kerkepad Oost 18 9244 CE Beetsterzwaag

Afspraak maken

Voordat u een afspraak maakt

Heel vaak is een bezoek aan de dokter niet eens noodzakelijk. Kijk eerst of u uw medische vraag of probleem zelf kunt oplossen via: klik hier

Als u contact opneemt met de praktijk staat de praktijkassistente u als eerste te woord. Zij kan u helpen bij het maken van afspraken voor het spreekuur, visites of het telefonisch spreekuur. Tijdens het contact vraagt zij u naar de aard van uw klachten. Dit doet zij om een inschatting te maken van de urgentie van uw klachten en bij wie uw hulpvraag het beste tot zijn recht komt. De assistente onderzoekt wat er nodig is om u zo goed mogelijk te helpen. De assistente is net als de huisarts verplicht om vertrouwelijk met uw informatie om te gaan. (Klik hier voor een informatiefilmpje over de procedure).
Voor het maken van een afspraak belt u tussen 08.00 en 10.30 uur.

Spreekuur op afspraak

Iedere werkdag wordt er spreekuur gehouden in De Fundatie in Beetsterzwaag. Enkele dagdelen per week wordt ook spreekuur gehouden in ’t Bynt in Boornbergum. Het avondspreekuur vindt plaats op dinsdagavond. Voor het spreekuur moet u altijd vooraf een afspraak maken. Heeft u meerdere klachten of vragen? Geef het aan bij het maken van de afspraak, we kunnen er rekening mee houden in onze agenda.
In het onderstaande schema is weergegeven wanneer de huisarts aanwezig is voor het spreekuur.

Dagdeel Mulder / Verhoeven De Vries / Sijtsma Waarnemend huisarts
Maandagochtend Verhoeven Sijtsma Roggeveen
Maandagmiddag Verhoeven Sijtsma Roggeveen
Dinsdagochtend Verhoeven De Vries -Bynt-
Dinsdagmiddag Verhoeven Sijtsma
Woensdagochtend Verhoeven of Mulder De Vries
Woensdagmiddag Mulder of Verhoeven De Vries
Donderdagochtend Mulder De Vries Roggeveen
Donderdagmiddag Mulder De Vries Roggeveen
Vrijdagochtend Mulder Sijtsma
Vrijdagmiddag Mulder Sijtsma

 

Huisbezoek

Wanneer het niet mogelijk is om zelf naar de praktijk te komen, dan kan de huisarts u ook thuis bezoeken. De assistente beoordeelt, eventueel samen met de huisarts, of een huisbezoek afgelegd wordt. In de praktijk zijn de mogelijkheden voor onderzoek en behandeling over het algemeen beter.
Het huisbezoek is niet bedoeld voor mensen die geen tijd of geen vervoer hebben om naar het gewone spreekuur te komen.

Telefonisch terugbelspreekuur

Voor eenvoudige vragen kunt u gebruik maken van het telefonisch spreekuur. Dat heeft als voordeel dat u niet naar de praktijk hoeft te komen. U belt hiervoor tussen 08.00 en 10.30 uur naar de praktijk en vraagt om een telefonisch consult. De huisarts belt u dan later die dag, op een afgesproken tijdstip terug. Dat is doorgaans tussen 13.30 en 14.00 uur.

E-consulten

Bij eenvoudige vragen kunt u ook gebruik maken van MijnGezondheid.net. Hier kunt u uw vragen stellen op een tijdstip welke u goed uitkomt. Meer uitleg over MijnGezondheid.net vindt u hier.

Uitslagen

Tussen 11.00 en 12.00 uur kan telefonisch contact met de praktijk worden opgenomen om naar de uitslagen te vragen.